Cartofi cu cimbru

de elucubratiiculinare in Aperitive / Garnituri, 4 Oct 2012 | 4099 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg cartofi,
  • 4-5 fire de cimbru,
  • sare,
  • piper proaspăt măcinat,
  • unt sau ulei de măsline.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi cu cimbru:

Cartofii se curăță de coajă, se spală și se feliază. Se pun la fiert în apă rece cu un praf de sare pentru doar 10 minute ( nu vrem să fiarbă de tot). Se scurg de apă și se lasă într-o strecurătoare 5-10 minute. Se răstorn într-o cratiță în care am încins o lingură mare de unt (sau ulei în cazul în care se servesc în timpul postului). Se condimentează cu sare și piper proaspăt măcinat și bineînțeles cimbrul scos de pe crenguțe. Se țin la flacără potrivită și se evită întoarcerea lor prea des pentru a nu se destrăma. Se servesc ca atare sau ca o garnitură lângă friptura preferată.

Poftă bună!

PS: Se pot introduce și în cuptor, dar se obține mai greu acea crustă frumoasă :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi cu cimbru" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1540 puncte

Ksenya

1075 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

vasimur

227 puncte

 Merisor

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Cartofi prajiti in tuci